Tiny De Keuster
EBVS ® European Veterinary Specialist in Behavioural Medicine

Tiny De Keuster studeerde af in 1982 aan UGent en startte een gezelschapsdierenpraktijk in Lovendegem. Sinds 1998 is Tiny werkzaam in de preventie van bijtongevallen met honden en maakte deel uit van een onderzoeksteam aan de Vrije Uni In 2004 startte Tiny het Blauwe Hond project, een preventie project bedoeld om gezinnen met jonge kinderen veiliger te leren omgaan met hun hond. In 2005 werd Tiny aanvaard als Diplomate van de European College of Animal Welfare and Behavioural Medicine (ECAWBM)

In 2008 is Tiny benoemd tot gastdocent aan de School of Child Psychology ,Lincoln (UK)
In 2011 werd Tiny benoemd tot gastprofessor met een onderwijsopdracht voor de Bachelor en Masterjaren aan de Faculteit Diergeneeskunde Ugent

Daarnaast is Tiny medeauteur van boeken zoals de BSAVA Manual van Canine and Feline Behavioural Medicine, de Encyclopedia of Applied Animal Behaviour and Welfare , BSAVA Manual of Canine Practice, alsook auteur en medeauteur van wetenschappelijke artikels en  spreker op internationale congressen. Biblio: https://biblio.ugent.be/person/802001157972

In 2017 ontving Tiny de WSAVA One Health Award en in 2019 kreeg Tiny als eerste Belg de prestigieuze Suffrage Science Award van de British Medical Society.           

Daarnaast geeft Tiny interviews op Radio bv. Op Radio 1 en werkt ze mee aan initiatieven mbt wetenschapspromotie zoals Universiteit van Vlaanderen en I-Brain, of schrijft ze opiniestukken over actuele thema's bv Elektronische schokbanden voor honden.

In februari 2021 publiceerde Tiny haar boek Wat is er aan de hond?